vrijdag 22 april 2011

Wat ruik ik? Heb je weed gerookt?

De hennepteelt wordt weer flink opgeschroeft en uitgebreid. En volkomen legaal. Je kunt zelfs subsidies aanvragen en krijgen, want hennep is niet alleen geschikt om een joint mee te rollen maar het is ook een perfecte grondstof voor olie die voor culinaire doeleinden of in de cosmeticawereld wordt gebruikt.
In de 19e eeuw werden extracten van cannabis nog verkocht in de apotheken. Ze werden gebruikt tegen krampen, toevallen, astma, slaapstoornissen, migraine en andere kwalen. Hennepzaadolie hielp tegen eczeem en psoriasis, hoge bloeddruk, hoog cholesterol gehalte, reuma, ontstekingen en diabetes.
Het is de meest voedingsrijke olie die er bestaat en ze bevat veel omega 3 en 6 waar Westerse mensen sowieso een groot tekort aan hebben. Cannabisolie wordt daarom veel gebruikt in de sla en cakebeslag. Tegenwoordig wordt zelfs de hennepolie verwerkt in parfums, zeep en andere make up.
De Hennepverwerker in Oude Pekela doet de hennepteelt in de veenkolonieen flink opleven. Twee jaar terug was er daar 400 hectare grond gebruikt voor hennepteelt. Vorig jaar drie maal zoveel, een kleine 1200 hectare. En dankzij een nieuwe scheidingstechnologie kan de Hennepverwerker de productiekostprijs verlagen en productiecapaciteit flink opschroeven tot industrieel niveau.
Een medicinale toepassing wordt tegenwoordig weer toegestaan, maar is aan zeer strikte regels gebonden. Cannabis helpt ook tegen ADHD en voor kinderen lijkt dit medicijn ongevaarlijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten